Hajnal Gabriella a november 15-én indult program legfőbb céljának nevezte, hogy minden általános iskolás korú gyermek jusson el minden évben egy kulturális eseményre.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által elindított programon koncertre, múzeumba, levéltárba is elmehetnek a gyerekek, sőt akár farmra is, ahol ősmagyar fajtákat ismerhetnek meg.

Hajnal Gabriella úgy értékelt: a program nagyon népszerű, annak visszhangja pozitív, ami azt jelzi, hogy sikerült olyan produkciókat kiválasztani, amelyeknek örülnek a gyerekek. Ezek között említette az Egri csillagok, a Pál utcai fiúk, A padlás és a Pinoccio című előadást.

Tájékoztatása szerint a programban érintett 750 ezer gyermek közül több mint kétszázezer vett részt, illetve fog részt venni a Lázár Ervin-program január végéig lefoglalt eseményein.

Beszámolt arról is, hogy az utazások szervezése a tankerületek feladata, szervezeteik nemcsak az állami fenntartású, hanem az egyházi és alapítványi fenntartású iskoláknak is segítenek a szervezésben.

A Klebelsberg Központ közölte azt is, hogy az első, a második, a negyedik és a hetedik évfolyamon mintegy száz szervezet kapcsolódik be a programokba, a harmadik és az ötödik évfolyamon pedig az összes megyei kőszínház.

Kiemelt fotó: Egri csillagok/Nemzeti Színház